Hälsa på hos oss

Vad är Actimel?

Actimel är en god fermenterad mjölkdryck. Den innehåller 10 miljarder exklusiva L.Casei-kulturer, samt vitamin B6 och D i varje flaska. Helt enkelt ett bra sätt att kickstarta dagen på!*

Actimel finns i flera goda fruktiga och bäriga smaker. 

*Njut som en del av en balanserad frukost

Vem är Actimel till för?

I korthet: för alla! Om Actimel kombineras med en hälsosam, balanserad kost och livsstil passar det för alla generellt hälsosamma personer - inklusive barn över tre år och äldre personer.

*Njut Actimel som en del av en balanserad frukost.

 

En otrolig resa. Actimels historia.

Actimels historia börjar redan på 80-talet, när man tog de första stegen till att utveckla en fermenterad mjölkprodukt med L.Casei Danone, men det var först 1994 som produkten lanserades i Belgien. Actimel innehåller klassiska yoghurtkulturer (som heter Lactobacillus bulgaricus och Streptococcus thermophilus) samt en specifik Danone-stam. Den tredje (och mycket unika) kulturen heter  Lactobacillus paracasei ssp. paracasei CNCM I-1518. Eller bara L.casei Danone® lite kort.

Actimel är en god yoghurtdryck som innehåller olika kulturer.

2 traditionella yoghurtkulturer

1 exklusiv kultur

  • Lactobacillus Bulgaricus Culture in Actimel drinking yoghurt

    lactobacillus bulgaricus

  • &

  • Streptococcus Thermophilus Culture in Actimel drinking yoghurt

    streptococcus thermophilus

  • +

  • L. casei Danone - special culture Actimel drinking yoghurt

    l.casei danone

Actimel strawberry drinking yoghurt

Otroligt nog håller sig L.casei Danone-bakterien vid liv från stunden den hälls i flaskan, genom sin tid på hyllan i butiken, i kundvagnen och hemma i kylen. Den håller sig faktiskt vid liv hela vägen in i munnen och ner i mag- och tarmsystemet. Men det är inte ens över där! När den väl hittat sin plats i sitt nya hem lever den sida vid sida med miljoner andra naturligt förekommande bakterier i tarmfloran.

Vitaminer

B6
D

Actimel har kommit en bit på väg sedan 1994. Nu finns 24 goda smaker i Europa och 7,2 miljoner flaskor dricks dagligen av människor i över trettio länder världen över. Det lyfter vi en liten flaska för och skålar!

Vilka är vi och vad är vår expertis?

Vi jobbar passionerat med våra produkter, och det finns faktiskt en hel drös av oss. Det är faktiskt hela 1 474 personer som jobbar med Danones forskning och utveckling i världen, de täcker flera olika områden och produktutvecklar med 4 huvudfokus:

- Pålitlighet: Vi är engagerade i produkternas kvalitet och i användadet av hållbara resurser.

- Utveckling: Vi bygger broar mellan forskning och mat för att bidra till människors hälsa.

- Kulturer: Unika produktupplevelser med smaker som passar såväl lokalt som globalt.

- Välmående: Vi tror att vår produktkategori är en stor del av människors dagliga hälsa och välmående.

 

Daniel Carasso-centret, som ligger i Palaiseau i Frankrike, är Danones forskningscentral för mejeriprodukter.